Nu hoef je echt niet net als wij in een bijna leeg huis te wonen maar voor velen zal iets minder spullen al een verademing zijn.

David Damron (Minimalistische blogger: LifeExcursion) heeft een lijstje met 9 reden waarom minimalisme iets voor je kan zijn:

1.Het is goedkoper. Het is mogelijk om als minimalist (extreem) goedkoop te leven. Het betekent echter niet dat je een saai huis hoeft te hebben. Vele van de minimalistische woningen zijn juist uiterst interessant. Je moet gewoon creatief zijn.
2.Het is leuk. Het kan heel erg leuk zijn als je creatief en bereidwillig bent om je eigen maatschappelijke norm kan veranderen. Je kan zijn wie je wilt zijn: die vrijheid kun je inzien door de minimalistische levensstijl.
3.Het is gemakkelijk. Vele mensen realiseren zich niet hoeveel tijd er gaat zitten in “rommel”: en al helemaal om te leven in “rommel”. Als je met minder dingen je hoeft bezig te houden, des te beter georganiseerd en productief je zult zijn.
4.Het is origineel. Niet zijn er alleen weinig minimalisten op de wereld: Elke minimalist heeft zijn eigen kijk op het minimalisme en de levensstijl. Je kunt de meest simpele levensstijl hebben en toch uniek zijn.
5.Het is georganiseerd. Een bepaald bestand of papier nodig? Kijk in de minimalistisch archief. Jas nodig? Kijk in de minimalistisch kast. Pincet nodig? Het zit in de “geheime-la-met-dingen-die-andere-mensen-niet-mogen-zien”. Wat je ook nodig zou hebben, je zult ze sneller terug vinden in een minimalistisch huishouden. Je zult gelukkig zijn als je niet uren hoeft te zoeken naar dat ene ding!
6.Het maakt indruk. Familie en vrienden zullen je eerst voor gek verslijten… Maar snel zullen ze onder de indruk zijn op je levensstijl en de vele deuren die daardoor zijn open gegaan.
7.Het is milieuvriendelijk. Wat is een betere manier om milieuvriendelijk te zijn, dan niets meer (of veel minder) te willen van de natuur. Alle “rommel” die je hebt, komt op een of andere mannier van de natuur. Als minimalist stop je met het nemen van de natuur: waardoor je de natuur ook meer gaat waarderen.
8.Het is beheersbaar. Hoe vaak heb je wel eens afgevraagd: “had ik nog maar een uurtje extra om deze taak af te maken”? Je zult nu meer tijd vrij hebben omdat je jezelf niet meer bezig hoeft te houden met dingen.
9.Het is bevrijdend .Het kost geen cent om een minimalist te worden. Nog beter: je zult zelf geld verdienen door spullen te verkopen, of simpelweg door dat je minder koopt. En je voelt je vrijer voelen van de materialistisch en drukke samenleving waarin we leven. Meer tijd beschikbaar betekent meer meer tijd voor je leven/ontwikkeling.